Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Peschiera del Garda

Het schitterende Peschiera del Garda ligt op 7 kilometer van Altomincio Family Park, een stadje waar charmante, kleurrijke huisjes, sfeervolle horecagelegenheden en een rijke historie je terugvoeren in de tijd. Peschiera del Garda ligt op een strategische plek waar de rivier de Mincio het Gardameer verlaat, een positie die door de eeuwen heen cruciaal was voor de regio. Dit strategische belang is nog steeds zichtbaar in de imposante architectuur en de robuuste vestingwerken die ooit dienden ter verdediging tegen vijandelijke aanvallen.

De vestingwerken, oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw en later versterkt door zowel Napoleon als de Oostenrijkers, vormen een schitterend voorbeeld van Venetiaanse militaire bouwkunst. Sinds 2017 prijken deze imposante fortificaties trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Romeinse oorsprong van Peschiera del Garda is nog voelbaar, vooral vanwege zijn historische rol als essentiële verbindingspunt tussen de Po-rivier en de Adriatische Zee.

Bij een bezoek aan Peschiera mag een wandeling door de betoverende oude binnenstad, omsloten door de historische muren, niet ontbreken. Ontdek de charmante kerkjes, gezellige pleintjes en de levendige haven die deze stad zo bijzonder maken. En als je er toch bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om naar het nabijgelegen pretpark Gardaland te gaan of de historische stad Verona te bezoeken. Een bezoek aan Peschiera del Garda vanuit Altominicio Family Park is een must als je het ons vraagt!