Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Parco Sigurta

Op slechts 5 kilometer van Altomincio Family Park ligt Parco Sigurtà, een prachtig natuurpark in Valeggio sul Mincio dat absoluut een bezoek waard is. Dit park, dat teruggaat tot 1617, heeft een rijke geschiedenis en diende zelfs als hoofdkwartier voor Napoleon III – een indrukwekkend stukje geschiedenis, toch?

Parco Sigurtà heeft diverse prestigieuze titels behaald, waaronder de eer van “mooiste park van Italië” in 2013 en het op één na mooiste park van Europa in 2015. Een wandeling in maart of april brengt je oog in oog met een zee van een miljoen bloeiende tulpen. En dat is nog maar het begin. Gedurende het hele seizoen schittert het park met een overvloed aan kleuren van irissen, rozen, lelies en asters.

Je kunt het park op je eigen tempo verkennen. Kies voor een ontspannende wandeling, een sportieve fietstocht of een leuk ritje met een gehuurde golfkar. Onderweg ontdek je historische schatten zoals de grote eik, de bekroonde nieuwe doolhof en de charmante Hermitage. Daarnaast zijn er 18 vijvers en meren te bewonderen, een aromatische kruidentuin en een uitgestrekt gazon om op te ontspannen. Voor de jongste bezoekers biedt het park een kinderboerderij en speelse buxushagen in leuke vormen. Een dag in Parco Sigurtà is niet alleen een feest voor de zintuigen in de natuur, maar ook een fascinerende reis door de Italiaanse geschiedenis. Een handige tip: koop je tickets online van tevoren om wachtrijen te vermijden en maximaal van je dag te genieten.