Plaats Leuke uitstapjes in de buurt

Lazise

Altomincio Family Park ligt op slechts 18 kilometer van het schilderachtige stadje Lazise, een must-see als je aan het Gardameer verblijft. Maar wat maakt Lazise zo bijzonder en leuk om te bezoeken? Zodra je de oude haven betreedt, word je direct omarmd door een unieke, authentieke en gezellige sfeer die deze plek zo geliefd maakt bij vakantiegangers. De haven van Lazise is een ware eyecatcher: aan de ene kant vind je uitnodigende terrasjes waar je kunt genieten van een drankje of een hapje eten, terwijl de andere kant wordt gesierd door een prachtige oude kerk.

Het charmante centrum is volledig autovrij, met pittoreske pleintjes en smalle, kronkelende straatjes. Hier ontdek je tal van gezellige verblijfplaatsen, traditionele Italiaanse ijssalons, souvenirwinkeltjes en een overvloed aan restaurants en bars – alles hier straalt die typisch Italiaanse gezelligheid uit.

Lazise heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, toen het een belangrijke handelspost was. Dit erfgoed is nog steeds zichtbaar in de goed bewaarde stadsmuren en de oude kerk van San Niccolò. Door het toerisme heeft Lazise veel van zijn oorspronkelijke charme behouden en zelfs opnieuw ontdekt. En het beste van alles? Lazise is slechts een klein eindje rijden van Altomincio Family Park – binnen 25 minuten ben je er al.